ENEOS

Japán elsőszámú motorolaja.

A MOTOROLAJOK ÚJ GENERÁCIÓJA

Az ENEOS X PRIME az ENEOS Corporation K+F csapata által kifejlesztett új motorolaj-termékcsalád. A vállalat legkiválóbb technológiájának köszönhetően az ENEOS X PRIME hatékonysága meghaladja a legújabb nemzetközi szabványok (API SP, ILSAC GF-6) követelményeit.

 

 

A legújabb API SP, ILSAC GF-6 szabványok - a lényege.

 

MÉG NAGYOBB ÜZEMANYAG-HATÉKONYSÁG

A környezetvédelmi szabályoknak és a járműgyártók követelményeinek megfelelve, még nagyobb üzemanyaghatékonyságra van szükség. Egy GF-5 tanúsítvánnyal rendelkező olajhoz képest az üzemanyag-hatékonyságnak 0,03%-kal jobbnak kell lennie a GF-6B szabvány és 1%-kal a GF-6A követelményeinek megfelelően.

 

LSPI MEGELŐZÉS
 

A közvetlen befecskendezésű, méretcsökkentett (downsized) benzinmotorokban, amelyek legtöbbször Start/Stop rendszerrel is fel lettek szerelve, az LSPI (Low-Speed Pre-Ignition), rendellenes égésfolyamat gyakran fordul elő. Az ENEOS olajokkal azonban a motor megvédhető az LSPI jelenségtől. *(Leginkább érintett motorok a turbós, közvetlen befecskendezéses benzinesek pl ECOBOOST, FSI, TGDI)


A VEZÉRMŰLÁNC KOPÁSÁNAK MEGELŐZÉSE


A közvetlen befecskendezésű motorban a gyújtást követően keletkező koromkeverék befolyásolja a vezérműlánc kopását. Ennek megelőzésére szükség van még hatékonyabb motorolajra.

 

AZ X PRIME HATÁS

KISEBB ZAJ ÉS REZGÉS A SOHA NEM LÁTOTT VEZETÉSI MINŐSÉG ÉRDEKÉBEN

A csúcsminőségű alapolaj és a legfejlettebb adalékanyag-technológia kombinációjával kiváló termék jött létre, ami maximalizálja az üzemanyag-hatékonyságot és a teljesítményt minden típusú járműben. Ráadásul az ENEOS X PRIME terméket a vezetési kényelem figyelembevételével fejlesztették ki, ami az ENEOS egyedülálló tulajdonsága.

 

VEZETÉSI KÉNYELEM

Az egyedülálló adalékanyag-összetétel jelentős mértékben csökkenti a súrlódást széles hőmérséklet-tartományban. A motor zajának és rezgésének csökkentése folytán a vezetési élmény jelentősen javult*

 

KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNY, ÜZEMANYAGMEGTAKARÍTÁSSAL

A környezet megóvását figyelembe véve, az ENEOS Corporation további fejlesztésekre törekszik a hatékony üzemanyag-fogyasztás terén. Az ENEOS X PRIME mintegy 3%-kal hatékonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményez*.

 

GYORSULÁS

Az alapolaj és az adalékanyagok egyedülálló keverési technológiája jelentős mértékben csökkenti a viszkozitási ellenállást. Ennek eredményeképpen a gyorsulási hatékonyság mintegy 5%-kal nőtt*.

 

* Összehasonlítva az előző ENEOS PRO olajjal (API SN/RC, ILSAC GF-5, ugyanaz a viszkozitási fok). A teljesítmény a járműhasználat feltételei és a viszkozitási fok függvényében javul